BROUWERIJ 'T NIEUWHUYS

ONZE EIGEN BIEREN

Alpaide Blond

 


 

Blonde versie van de Alpaïde, ook bekend als Cuvée van de generaal.

Liefhebbers beschrijven Alpaïde Blond als een lichtgeel, helder bier met een stevige prik. Het wordt gekenmerkt door een licht bittere smaak, is redelijk zoet en moutig, en wordt als complex beschouwd.

De smaak van deze tripel werd mee door de generaal uit Hoegaarden samengesteld, geproefd en goedgekeurd.

Alpaide Bruin

 


 

Alpaïde is een donkere tripel vol pit en traditie. Het is genoemd naar gravin Alpaïdis, grondlegster van het bierdorp Hoegaarden. Het bier heeft zijn smaak te danken enkel aan de varieteit donkere mouten en Poperingse hop.

Deze gebrande mouten geven een koffie en chocolade parfum en een volmondige bittere lange afdronk. Het bier balanceert tussen een stout en een trappist. Op zoektocht naar het beste Brabantse bier in 2010 koos de jury na een blinde proeverij voor Alpaïde. Op de ‘Brussels Beer Challence’ in 2012 won Alpaïde in de categorie ‘Abdij en Trappist’ Goud.

Rosdel

 


 

Een amberkleurig bier van 6% met een romige schuimkraag en licht bloemige smaak. Kenmerkend voor Rosdel is de fruitige smaak met een hint van sinaasappelschil, wat zorgt voor een uniek aroma. De afdronk van het bier is bitterdroog, wat een evenwichtige smaakbeleving biedt.

Rosdel is genoemd naar het gelijknamig natuurgebied nabij Hoegaarden.

Interesse in ons bier?